Keunggulan Model ι Dalam Analisis Data DNA FCM - Shahran, Mohd Kidin (MATEMATIKA, 1993)
Dalam kertas ini model ι yang telah dibina oleh Mohd. Kidin [3,4] dibandingkan dengan model seragam, dan model negatif eksponen. Perbandinagn dilakukan melalui penganggaran silang data simulasi sebelum dilakukan ke atas data sebenar. Katakunci: Model i; DNA; FCM; model seragam; model negatif eksponen In this papaer Model ι which was develoiped by Mohd. Kidin [3,4] is compared with other teo models i.e. the uniform and negative exponential model. Comparison is made via cross estimations of simulated data before the models being applied to real data analysis. Keywords: Model i; DNA; FCM; uniform model; negative exponential model