Model Ringkas Menyukat Kerugian Keluarga Akibat Kematian Sebelum Matang - Jemain, Abdul Aziz (MATEMATIKA, 1993)
Kertas ini mengemukakan model-model ringkas untuk menganggar kerugian yang akan ditanggung oleh pihak keluarga apabila berlaku kematian sebelum matang. Kematian sebelum matang di sini kematian pada umur bekerja. Anggaran kerugian kematian akibat penyakit sistem peredaran darah yang berlaku di Semenanjung Malaysia pada 1989 diambil sebagai contoh. Katakunci: Nilai kini; kematian sebelum matang